Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Kalender:
Werkgroep Sint-Pieters-Buiten
Datum:
14:00 12.07.2020 - 16:00 30.08.2020

Beschrijving

Zomer in het Reigerspark (elke zondag in juli en augustus, 14 tot 16 uur, als het niet regent) – CORONA-PROOF!

Iedereen kent ondertussen wel het mozaïekmuurtje aan de ingang van het park (Reigerstraat 1, 9000 Gent). Maar we zijn er nog niet klaar mee, ook de zijkanten worden nog gemozaïekt. Daar doen we deze zomer, elke zondagnamiddag in juli en augustus (als het niet regent), van 14 tot 16 uur, aan voort! Iedereen is welkom om mee te doen, geen voorkennis vereist. Tijdens het mozaïeken houden we ons strikt aan de 1,5 meter regel. We houden het aantal mozaïekers dus beperkt. Wil je zeker zijn dat je kan meedoen? Stuur ons een mailtje met de dag en uren waarop je wil meedoen: .

Tijdens de mozaïeknamiddagen wordt het Reigerspark opengesteld voor spelende kinderen, onder toezicht van hun ouders. Omwille van Corona zullen we deze zomer geen koffietafel organiseren.

Door de Coronacrisis loopt de inrichting van het Reigerspark vertraging op. Van zodra we meer informatie hebben brengen we jullie op de hoogte! In afwachting blijft het tweede deel van het park gesloten voor het publiek, behalve tijdens de buurtzondagnamiddagen.

En er is nog nieuws. Op de Gemeenteraad van maandag 27 april werd de naam ‘Reigerspark’ definitief goedgekeurd. De naam is nu officieel!

Verder hebben we nog een beperkt aantal exemplaren van ons album over het Reigerspark, met de hele geschiedenis van deze bijzondere plek, van de 7de eeuw tot vandaag. Wil je een exemplaar? Stuur een mail naar hetzelfde mailadres. We verspreiden het tegen vrije bijdrage. Het album is ondertussen ook digitaal beschikbaar.

Meer lezen over het Reigerpark

Mozaikmuur2Mozaikmuur1