Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Vlaggetjes Samen

De buurtbewoners van Sint-Pieters-Buiten ijveren voor effectieve maatregelen om de leefbaarheid en de woonkwaliteit van onze wijk te behouden en zo mogelijk te verbeteren. We zetten ons onder meer in voor:

  

  • het Buurtmanifest voor een leefbare wijk, omdat Sint-Pieters-Buiten een aangename buurt is waar mensen graag blijven wonen, leven, werken en waar mensen ook met plezier voorbij komen – en we dat graag zo willen houden ! Ons 10-punten programma:

1. Projectontwikkeling op maat van de wijk, en in dialoog met de wijk
2. Behoud kwalitatieve woningen
3. Studenten welkom, maar geen invasie...
4. Promotie van duurzame mobiliteit
5. Ademruimte en rust in een groene omgeving
6. Scholen en station: betere inbedding in de wijk
7. Plaats om te spelen
8. Een lokaal diensten- en handelsaanbod uitbouwen
9. Actie tegen overlast en onveiligheid
10. Een warme buurt  

  • Wist je dat ...

    • het Sint-Pietersstation ondertussen het grootste station van Vlaanderen is? Dagelijk maken niet minder dan 54.169 (2015; Update 2020: 55.325) reizigers gebruik van het station, maar er geraken is niet voor de handliggend:
      • de aanhoudende verkeerschaos aan het “kruispunt” Voskenslaan/St-Denijslaan/”tram”-tunnel is onbegrijpelijk
      • de overzichtelijkheid, de veiligheid en de algemene aanblik van het Mathilde-plein zijn niet bepaald “een visitekaartje”
      • ... en de werken beloven zeker nog minstens 10 jaar aan te slepen.
    • de bevolkingsdichtheid in Sint-Pieters-Buiten in 2013 reeds 2.558 gedomicilieerde inwoners per km² bedroeg (Update 2020: 2.849), terwijl het gemiddelde voor Stad Gent slechts 1.570 inwoners/km² was (Update 2020: 1.669) ?
    • de bouwdichtheid (= % bebouwde oppervlakte ten opzichte van de beschikbare oppervlakte) in Sint-Pieters-Buiten in 2014 (18,7%; Update 2018: 19,5%) aanzienlijk hoger is dan het Gentse gemiddelde (2014: 12,1%; Update 2018: 13,1%) ?
    • we ook met onze “Repair Café’s” telkens weer vele buurtbewoners kunnen helpen. Dit buurtinitiatief promoot repareren als alternatief voor weggooien en wil  reparatiekennis verspreiden. Alle buurtbewoners kunnen hun kapotte spullen brengen, om ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, te repareren. Volgende Repair Café hier in Sint-Pieters-Buiten gaat door op zaterdag 5 september 2015, noteer die datum alvast maar in je agenda !
Pin It