Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
 • Betere ontsluiting van het speelpleintje in de Flamingostraat (7)
  Een kleine pijpenkop van de Voskenslaan loopt tot enkele meters van het speelplein. Door een dichte haag kan je de kinderen zien spelen. Het vrijmaken van deze doorgang zou het speelpleintje toegankelijk maken vanuit de Voskenslaan. Het zou ook een nuttige doorgang bieden, bijvoorbeeld voor kinderen die van de Voskenslaan naar de Sterre-Spits naar school gaan, of omgekeerd vanuit de Flamingostraat naar het Atheneum. En ten slotte zou de aanwezigheid van doorgaand wandelverkeer de veiligheid van het pleintje ten goede komen.
 • Nieuwe trage wegen tussen Reigerstraat, Goudenregenstraat en Ganzendries (8)
  De buurt kijkt al vele jaren met lede ogen naar het afgesloten stukje groen tussen deze drie straten. Het terrein is eigendom van de Vlaamse overheid, maar volgens geruchten zou het worden verkocht. De Werkgroep Sint-Pieters-Buiten is al jaren vragende partij om dit stukje groen door de stad te laten aankopen. In dit deel van de wijk is er immers zeer weinig groen en beschikken veel bewoners bovendien over geen tuin. Dit groen kan verbonden worden met Reigerstraat, Goudenregenstraat en Ganzendries, meteen een rustgevende trage weg tussen deze drie straten.
 • Nieuwe trage weg tussen Poelsnepstraat en Kortrijksesteenweg (9)
  Tussen de pijpenkop van de Poelsnepstraat en de Kortrijksesteenweg ligt een terrein van Proximus. Zouden ze bereid zijn de buurt doorgang te geven? Het zou de buren uit dit deel van de wijk een korte trage weg naar het de Smet de Naeyerpark bezorgen.
 • De Pacificatielaan en de Sint-Pieters-Aalststraat opnieuw verbinden voor voetgangers en fietsers (10)
  Deze twee straten worden van elkaar gescheiden door een hek. De Pacificatielaan is een heel mooie laan omringd door bomen waar het heerlijk wandelen is. Waarom daar een hek is weten we niet. Zou daar een doorgang mogelijk zijn voor fietsers en voetgangers?

Bij onze zoektocht vonden we uiteraard nog meer potentiële trage wegen in de buurt. Ook jij kan je mening geven!

Pin It