Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Kalender:
Andere lokale buurtverenigingen
Datum:
09.03.2021 13:30 - 15:30

Beschrijving

Online inspiratiesessies bij start van Gentse kandidatuur Europese Culturele Hoofdstad 2030: 9 EN 23 FEBRUARI, 9 EN 23 MAART 2021

In 2030 is het de beurt aan België om – samen met Cyprus – de Culturele Hoofdstad van Europa te leveren. Gent is enthousiast kandidaat om in de voetsporen van Belgische steden als Antwerpen, Brussel, Brugge en Mons te treden. Onze stad heeft dan ook alle troeven in huis om titel van Europese Culture Hoofdstad in de wacht te slepen.

4 DIGITALE INSPIRATIESESSIES, SCHRIJF NU IN!

In het voortraject Gent 2030, Europese Culturele Hoofdstad, organiseren we naast een brede bevragingsronde ook een aantal online inspiratiesessies:

  • In de eerste sessie deelt Europees expert Sylvia Amann haar ruime ervaring met ons. Zij zal vooral ingaan op de lessons learnt en de do’s & don’ts in de periode van het opmaken van bidbooks als kandidaat-hoofdstad, dit m.i.v. het belang van de Europese dimensie als criterium bij de beoordeling van kandidaturen.
  • Voor twee sessies hebben we telkens twee ex-culturele hoofdsteden uitgenodigd. We vonden hiervoor onze collega’s van Aarhus 2017, Leeuwarden 2019, Rijeka 2020 en Lille 2004 bereid om hun ervaringen te delen.
  • In een aparte sessie peilen we naar trends en ontwikkelingen waarmee we in onze kandidatuur zullen moeten omgaan.
  • De sessies zullen telkens ingeleid worden door burgemeester Mathias De Clercq en schepen van cultuur Sami Souguir.

DEELNAME IS GRATIS, SCHRIJF NU IN!

Meer info op: https://cultuur.stad.gent/nl/gent-2030/online-inspiratiesessies

StPietersStation StadGent