Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Natuurpark Overmeers

We zien drie kansen:

  • Van Sint-Denijslaan via Vijvermeerspark naar Natuurpark Overmeers (1)
    De straat "Vijvermeerspark" is een rustige doodlopende straat op het einde van de Sint-Denijslaan. Op het eind van de straat ligt een wildernis die aan de andere kant uitgeeft op het Natuurpark Overmeers. De terreinen zijn privaat, maar de Vlaamse overheid voorziet een jaarlijkse subsidie voor boseigenaars die wandelpaden openstellen voor het publiek. Misschien is dit een optie voor deze boseigenaar(s)? Anderzijds is dit wellicht één van de enige verwilderde stukjes natuur in de wijk waar er niet voortdurend mensen passeren.
  • Vanuit Natuurpark Overmeers naar de Van Sint-Denijslaan via de "Leeuwendreef" naar Natuurpark Overmeers (2)
    Deze doodlopende straat is een overblijfsel van de wereldtentoonstelling in Gent in 2013. De straat ligt nagenoeg in het Natuurpark Overmeers. Deze straat is wel omgeven door woningen en hun tuinen, dus het wordt zoeken of er ergens een doorgang mogelijk is. Suggesties zijn welkom! 
  • Van de Hogeschool naar het Ringvaart-fietspad richting Natuurpark Overmeers (6)
    Oude kaarten laten hier nog een trage weg zien, maar in realiteit is deze verwilderd. De trage weg ligt op de terreinen van de Hogeschool en loopt langs de kikkerpoel. Een mooie aanvulling op een wandeling door het Natuurpark Overmeers

Bij onze zoektocht vonden we uiteraard nog meer potentiële trage wegen in de buurt. Ook jij kan je mening geven!

 

 

Pin It